Klik op de titel van een nummer om te beluisteren


Ook in de webwinkel: Dvd's

Live at Moulin Blues 2002 DaViD 4

Live at Kwadendamme 2008 Black Cat DVD 1061

Nieuwste CD met bonus DVD van dit concert !!!

2015 CD CRS CECD57. Heart on Fire

Op hun 9de studio album zijn The Masters of Rock Rollin' Blues als nooit tevoren er in geslaagd hun stomende energie van de live shows in een briljante studio sound neer te zetten. "Heart on Fire" bevat 10 aanstekelijke Juke Joints klassiekers. De Dr. Ross klassieker "Cat's Squirrel" en de favoriet van het publiek wordende "Funny Little Valentine", geschreven door de Australische rockabilly zanger/gitarist Louis King, krijgen de gepassioneerde, vette Juke Joints behandeling en passen naadloos aan bij de rest van het album.
Het album is opgenomen in Studio Westmaas en is geproduced door René van Broekhoven en the Juke Joints. Extra muzikanten zijn Roland Bakker (Julian Sas Band) op piano en keyboards en Ben van den Dungen op saxofoon.

2010 CD CRS CECD38. Going to Chicago!

The Juke Joints waren half Juni 2010 in Chicago voor de opnames van deze CD. De uitstekende samenwerking met Eddy "The Chief" Clearwater op de 17de editie van het Kwadendamme Blues Festival in 2009 resulteerde erin dat The Juke Joints in die periode in dezelfde studio in Chicago vertoefden waar Eddy’s CD, "West Side Strut" was opgenomen en werd producer Ronnie Baker Brooks bereid gevonden om de nieuwe Juke Joints CD te producen. In de "Rax Trax Studio" (waar o.a. Lonnie Brooks, Eddy Clearwater, Koko Taylor, Los Lonely Boys, Little Ed & the Blues Imperials hebben opgenomen) werden in samenwerking met producer en gitarist Ronnie Baker Brooks, 13 nummers opgenomen.
Op de speciaal voor The Juke Joints door Ronnie Baker Brooks geschreven bonustrack "Going to Chicago", verleende Eddy "The Chief" Clearwater dan ook graag zijn medewerking, evenals slidegitariste Ana Popovic op het nummer "Make A Stand".

2005 CD 1060 RRECD 11. Let It Roll

Zeeland’s befaamste bluesrockers The Juke Joints presenteren hier hun inmiddels 10e CD "Let It Roll" in combinatie met het inmiddels 10 jarig jubileum van hun fanclub. Deze CD staat dan ook weer bol van de diverse bluesstijlen en herbergt dit keer bijdragen van enkele kopstukken van de Nederblues. De beste blueszangeres van Nederland, Tineke Schoemaker van Barrelhouse, is te horen op 2 nummers, evenals slidegitarist Marcel Scherpenzeel.

2001 CD - CRS CECD4. Live in Ireland

In Ierland zijn The Juke Joints kind aan huis. Tradittiegetrouw maakt het Zeeuwse viertal elk jaar een toertje door hun tweede thuisland. Niet verwonderlijk dus dat dit livealbum hier, verdeeld over vijf lokaties, werd opgenomen: JJ Smyths in Dublin, the Brogmaker in Kilkenny, the Pine Lodge in Myrtleville, the Marine Hotel in Youghal en the Meeting Place in Midleton. Ook zal het niemand verbazen dat de geest van grootste inspirator Rory Gallagher prominent rondwaart.
Big Bill Broonzy's "Bankers Blues" en Leadbelly's "Out On The Western plain" zijn terug te horen op diens studio-albums, "Calling Card" krijgt een bezwerende vertolking en voor meezinger "Going To My Hometown" komt zanger/drummer Peter Kempe achter de kit vandaan en bespeelt de mandoline. Door wat vaker gas terug te nemen en akoestisch te spelen, klinkt de vertrouwde recht-voor-z'n- raap-bluesrock steeds gevarieerder. Op de momenten dat Sonny Boy v/d Broek zijn mondharmonica verruilt voor de accordeon, blijkt het viertal ook nog eens niet vies te zijn van een swingende portie zydeco.

1999 CD - Black Cat 1057. Willy Foster & the Juke Joints - Live!

In 1994 kwam Willy Foster in contact met The Juke Joints toen deze speelden op het Delta Blues Festival in Greenville, Mississippi.Ze deden samen een tourtje en werden hele goede vrienden.
Na de tweede CD van Willy, ”My Life”, samen met Bobby Mack, speelde hij meer dan ooit en werd hij geboekt voor de Blues Estafette in Nederland.
The Juke Joints deden een Nederlandse tour in 1999 samen met Willy, en dit bleek een groot succes, deze CD is één van deze concerten!


1999 CD - Black Cat 1056. Walking Down Memphis

Opgenomen in de Sun Studio in Memphis.
Een maand voor het uitkomen van deze CD, deden we een zeer succesvolle tour in Nederland, samen met Willy Foster uit Greenville, Mississippi.
Tijdens deze tour werd Willy vergezeld van zijn vaste gitarist Mickey Rogers, evenals de vroegere Juke Joints keyboard speler Wouter Izeboud.
We namen een aantal originele blues songs op met Willy en Mickey in de studio.
Twee van deze opnames staan op dit album als bonustrack.1995 CD - Black Cat 1051. Tin House

Een juke joint is een schuur of golfplaten of houten hut, meestal bestaande uit een enkele ruimte, gelegen aan de rand van een katoenplantage in de zuidelijke staten van Amerika.
Gedurende de Drooglegging in de jaren 1920-1933 (Prohibition) waren de juke joints de enige gelegenheden waar men illegaal drank kon kopen (bootleg liquor). Het was ook een plaats om te luisteren naar muziek, om te dansen en om het harde werk op de plantages even te kunnen vergeten.
Het woord juke wil zeggen "to shake up" - wild dansen - en dat werd dan ook gedaan. Juke joints werden bekend omdat er zg. Duivelsmuziek werd gespeeld. Deze muziek werd de grondslag voor Rock 'n Roll en aldus was de Blues geboren.

De Tin House op onze gelijknamige CD is een authentieke juke joint, een paar kilometer buiten Greenville, Mississippi.